Одржана седница Извршног одбора Фудбалског савеза Војводине

На састанку Извршног одбора ФСВ, у згради Скупштине општине Стара Пазова, нашло се седам тачака. Усвојени су извештаји са конференција клубова Српске лиге ВОЈВОДИНА и три групе Војвођанских фудбалских лига.

„Сезона протиче без проблема, а надам се да ће тако да буде до краја. Настављамо да водимо борбу за регуларност, као један од главних циљева, а радује чињеница да смо успели да смањимо трошкове службених лица, јер се води рачуна приликом делегирања да долазе са исте стране.“ – рекао је Миодраг Радаковић, председник Такмичарске комисије ФСВ.

Извештај о семинарима УЕФА „Б“ лиценце и Националне „Ц“ лиценце , поднео је Миодраг Цвијић, генерални секретар ФСВ: „За „Ц“ лиценцу одржана су три семинара, два у Новом Саду и Пећинцима. Настављају се активности на том плану, па је наредни семинар за УЕФА „Б“ лиценцу предвиђен за 24. октобар у Новом Саду. Струковна организација тренера ФСВ је у сарадњи са Факултетом спорта и физичког васпитања организовалатрибину, а предавачи су били проф. др Мирослав Смајић и Милан Косановић, селектор омладинске репрезентације Србије.

Изражено је задовољство због учешћа аматерске репрезентације Војводине на УЕФА Регионалном купу у Румунији, мечеви су били одлична промоција српског фудбала, па је једногласно усвојен извештај селектора Мирка Бабића.

Донета је одлука да се са 100.000 динара помогне породици Стевана Илића, трагично настрадалог играча Пролетера из Банатског Карловца, а потом је одлучено да се ванредно ублажи дисциплинска казна изречена Браниславу Хађинцу. Нападач новосадског Кабела, уместо две године, ван терена ће да проведе 18 месеци, због инцидента на утакмици са ЖСК-ом, прошле сезоне.

Продужен је рок клубовима за уплату котизације, па ће обавезу морати да регулишу месец дана касније, закључно са 15. новембром. Подручни савези имаће задатак да пошаљу предлоге за избор стручних спортских надзорника, чије ће задужење да буде праћење стручног рада у клубовима.

На крају, Драган Симовић, председник ФСВ, није крио задовољство оствареним резултатима у минулом периоду, најављујући даље помаке у позитивном правцу: „Фудбалска Војводина иде добрим путем. Уложили смо много енергије да би смо ствари покренули у жељеном правцу и задовољан сам резултатима. Прерасподелом послова, остварили смо бројне уштеде, док стручне службе функционишу на принципу ефикасности“.

2018-09-21T21:32:05+02:0021. 10. 2016.|