Bulevar oslobođenja 92/V, 21 102 Novi Sad; T: 021/421-401; 021/420-885; 064/8455-490; F: 021/66-23-460|kancelarija@fsv.rs

Klubovi iz Kovačice, Šida i Novog Sada dobili opremu

U skladu sa predizbornim obećanjem predsednika FSS Slaviše Kokeze, Fudbalski savez Srbije nastavio je sa velikom akcijom podele opreme klubovima širom Srbije, a posle posete opštinama i klubovima iz ostalih regiona, juče su opremu dobili klubovi Fudbalskog saveza Vojvodine iz Kovačice, Šida i Novog Sada.

Delegacija FSS u kojoj su bili prvi čovek srpskog fudbala Slaviša Kokeza, predsednik FS Vojvodine Dragan Simović, zamenik generalnog sekretara FSS Jovan Šurbatović i legenda našeg fudbala a sada koordinator u sportskom sektoru FSS, Vladimir Petrović-Pižon, podelila je velike količine opreme onima kojima je ona najpotrebnija, a sve za dobar i uspešan razvoj raznih klupskih kategorija.

Iz fudbalskog saveza opština Kovačica i Opovo oprema je otišla sledećim klubovima: FK „Borac“ Sakule, FK „Dolina“ Padina, FK „Slavia“ Kovačica, FK „Vojvodina“ Crepaja, FK „Radnički“ Baranda, FK „Polet“ Idvor, FK „Spartak“ Debeljača, FK „Unirea“ Uzdin, FK „Pobeda“ Samoš, FK „Omladinac 1927“ Opovo i FK „Tempo“ Sefkerin.

I na spisku opštinskog fudbalskog saveza Šid našli su se brojni klubovi koji su dobili opremu: FK „Radnički“ Šid, FK „Sloga“ Erdevik, FK „Graničar 1924“ Adaševci, FK „Jedinstvo“ Morović, FK „Hajduk“ Višnjićevo, FK „Obilić 1993“ Kukujevci, FK „Omladinac“ Molovin, FK „Bingula“ Bingula, FK „Jednota“ Šid, FK „Bačinci“ Bačinci, FK „Sinđelić“ Gibarac, FK „Jedinstvo“ Ljuba, FK „Napredak“ Vašica, FK „Sremac“ Berkasovo, FK „Bratstvo“ Sot, FK „Borac“ Ilinci, FK „Graničar“ Jamena, FK „Omladinac“ Batrovci, FK „Bikić“ Bikić Do i OFK „Radnički“ Šid.

I klubovi najnižeg ranga koji pripadaju Fudbalskom savezu Grada Novog Sada, takođe, imaju novu opremu, a radi se o klubovima: FK „Susek“ Susek, FK „Bačka“ Begeč, FK „Železničar“ Novi Sad, FK „Fruškogorski partizan“ Bukovac, FK „Čenej“ Čenej, FK „Moskva“ Budisava, FK „Borac“ Rakovac, FK „Fruškogorac“ Sremska Kamenica, FK „Novi Sad 1921“ Novi Sad, FK „Centar“ Novi Sad i FK „Jedinstvo“ Rumenka.

Fudbalski savez Srbije nastavlja sa akcijom dodele opreme širom Srbije, uostalom kao i razvojem infrastrukture, odnosno otvaranjem novih terena sa veštačkom travom. Narednih dana biće poznata imena novih opština, fudbalskih centara i klubova kojima dolazi vredna pomoć od ogromnog značaja za razvoj fudbala i igrača u svakom regionu.

Predsednik FSS Slaviša Kokeza posle višesatnog boravka u Vojvodini, nije krio zadovoljstvo zbog svega danas viđenog u Kovačici, Šidu i Novom Sadu.

-U svojoj kampanji za predsednika Fudbalskog saveza Srbije najavio sam da će jedan od prioriteta u mom radu biti i pomoć klubovima nižeg ranga takmičenja na teritoriji Srbije. Počeli smo sa tom akcijom i mislim da je zaista uspešno sprovodimo širom Srbije.Bili smo u mnogim mestima, a danas u Kovačici, Šidu i Novom Sadu, tako da smo u prvoj fazi obišli i grad Beograd, ali i istočnu i zapadnu Srbiju, sada i Vojvodinu. I ovo je samo početak ove, ali i drugih aktivnosti i akcija, jer ne želim da ljudi koji vode fudbalsku organizaciju sa mnom na čelu, sede u svojim kancelarijama, već da dođu do svakog kluba i uđu među narod, da čujemo kakvi su problemi sa kojima se klubovi suočavaju, od infrastrukture do opreme, i da ih rešavamo u skladu sa mogućnostima koje imamo. Tako smo i započeli ovu akciju koja je od velikog značaja za klubove, jer do sada je je preko 200 klubova dobilo opremu, a u narednoj godini ove aktivnosti i akcije biće još intezivnije. Zajedno sa lokalnim samoupravama radićemo na boljoj infrastrukturi koja bi deci omogućila da se okrenu sportu, imaju bolju, zdraviju budućnost i mislimo da činimo dobru stvar – rekao je Slaviša Kokeza, predsednik FSS.

Video prilog možete pogledati OVDE.

2018-09-20T09:19:23+02:0009. 12. 2016.|