Клубови из Ковачице, Шида и Новог Сада добили опрему

У складу са предизборним обећањем председника ФСС Славише Кокезе, Фудбалски савез Србије наставио је са великом акцијом поделе опреме клубовима широм Србије, а после посете општинама и клубовима из осталих региона, јуче су опрему добили клубови Фудбалског савеза Војводине из Ковачице, Шида и Новог Сада.

Делегација ФСС у којој су били први човек српског фудбала Славиша Кокеза, председник ФС Војводине Драган Симовић, заменик генералног секретара ФСС Јован Шурбатовић и легенда нашег фудбала а сада координатор у спортском сектору ФСС, Владимир Петровић-Пижон, поделила је велике количине опреме онима којима је она најпотребнија, а све за добар и успешан развој разних клупских категорија.

Из фудбалског савеза општина Ковачица и Опово опрема је отишла следећим клубовима: ФК „Борац“ Сакуле, ФК „Долина“ Падина, ФК „Славиа“ Ковачица, ФК „Војводина“ Црепаја, ФК „Раднички“ Баранда, ФК „Полет“ Идвор, ФК „Спартак“ Дебељача, ФК „Униреа“ Уздин, ФК „Победа“ Самош, ФК „Омладинац 1927“ Опово и ФК „Темпо“ Сефкерин.

И на списку општинског фудбалског савеза Шид нашли су се бројни клубови који су добили опрему: ФК „Раднички“ Шид, ФК „Слога“ Ердевик, ФК „Граничар 1924“ Адашевци, ФК „Јединство“ Моровић, ФК „Хајдук“ Вишњићево, ФК „Обилић 1993“ Кукујевци, ФК „Омладинац“ Моловин, ФК „Бингула“ Бингула, ФК „Једнота“ Шид, ФК „Бачинци“ Бачинци, ФК „Синђелић“ Гибарац, ФК „Јединство“ Љуба, ФК „Напредак“ Вашица, ФК „Сремац“ Беркасово, ФК „Братство“ Сот, ФК „Борац“ Илинци, ФК „Граничар“ Јамена, ФК „Омладинац“ Батровци, ФК „Бикић“ Бикић До и ОФК „Раднички“ Шид.

И клубови најнижег ранга који припадају Фудбалском савезу Града Новог Сада, такође, имају нову опрему, а ради се о клубовима: ФК „Сусек“ Сусек, ФК „Бачка“ Бегеч, ФК „Железничар“ Нови Сад, ФК „Фрушкогорски партизан“ Буковац, ФК „Ченеј“ Ченеј, ФК „Москва“ Будисава, ФК „Борац“ Раковац, ФК „Фрушкогорац“ Сремска Каменица, ФК „Нови Сад 1921“ Нови Сад, ФК „Центар“ Нови Сад и ФК „Јединство“ Руменка.

Фудбалски савез Србије наставља са акцијом доделе опреме широм Србије, уосталом као и развојем инфраструктуре, односно отварањем нових терена са вештачком травом. Наредних дана биће позната имена нових општина, фудбалских центара и клубова којима долази вредна помоћ од огромног значаја за развој фудбала и играча у сваком региону.

Председник ФСС Славиша Кокеза после вишесатног боравка у Војводини, није крио задовољство због свега данас виђеног у Ковачици, Шиду и Новом Саду.

-У својој кампањи за председника Фудбалског савеза Србије најавио сам да ће један од приоритета у мом раду бити и помоћ клубовима нижег ранга такмичења на територији Србије. Почели смо са том акцијом и мислим да је заиста успешно спроводимо широм Србије.Били смо у многим местима, а данас у Ковачици, Шиду и Новом Саду, тако да смо у првој фази обишли и град Београд, али и источну и западну Србију, сада и Војводину. И ово је само почетак ове, али и других активности и акција, јер не желим да људи који воде фудбалску организацију са мном на челу, седе у својим канцеларијама, већ да дођу до сваког клуба и уђу међу народ, да чујемо какви су проблеми са којима се клубови суочавају, од инфраструктуре до опреме, и да их решавамо у складу са могућностима које имамо. Тако смо и започели ову акцију која је од великог значаја за клубове, јер до сада је је преко 200 клубова добило опрему, а у наредној години ове активности и акције биће још интезивније. Заједно са локалним самоуправама радићемо на бољој инфраструктури која би деци омогућила да се окрену спорту, имају бољу, здравију будућност и мислимо да чинимо добру ствар – рекао је Славиша Кокеза, председник ФСС.

Видео прилог можете погледати ОВДЕ.

2018-09-20T09:19:23+02:0009. 12. 2016.|