Историјски дан за футсал у Војводини

3. децембар 2017. године ће остати забележен као историјски дан када је у питању Футсал на територији Фудбалског савеза Војводине. Наиме, како је футсал одлуком Светског Олимпијског комитета званично постао олимпијски спорт, тако су и обавезе националних фудбалских савеза, односно Фудбалског савеза Србије, постале веће што значи да се у футсалу морају организовати омладинске лиге у оквиру футсал такмичења. Од такмичарске 2019./20 сезоне ове лиге ће бити обавезне, а до тада је озбиљна препорука регионалним савезима да се ово такмичење покрене како би се што спремније дочекала обавезујућа сезона. Фудбалски савез Војводине је најозбиљније и најодговорније схватио ову препоруку и уз Фудбалски савез Региона Западне Србије је први у Србији приступио организовању овог такмичења.

Захваљујући клубовима малог фудбала „САС“ (Зрењанин), „Летећи холанђанин“ (Врбас), „Форум“ (Вршац) и „Шампион“ (Суботица), као и пожртвованим футсал радницима у овим клубовима Мандић Ивану, Варађан Ненаду, Мирицки Игору и Чизмар Жолту, у недељу је организован први такмичарски дан Омладинске Футсал лиге Војводине, а домаћин је у месту Јаша Томић био КМФ „САС“ из Зрењанина и то све уз огроман ентузијазам и несебичан допринос организовању ове лиге Заменика комесара за такмичење Футсал лиге Војводине Чочић Сеада.

Наставак такмичења, које се у зачетку организује на турнирски начин, биће наредног викенда у Врбасу када ће домаћин бити КМФ „Летећи холанђанин“, а у најави је да ће се такмичењу прикључити још два клуба малог фудбала: „ДЕУС футсал“ из Сремске Митровице и „Интернационал“ из Новог Сада.

Фотографије са првог такмичарског дана се могу погледати у наставку ове вести.

Такође, званичан БИЛТЕН, односно резултати првог такмичарског дана, се могу погледати ОВДЕ.

2018-09-12T23:34:24+02:0004. 12. 2017.|