ЖФК „Металманиа“ победник Купа Војводине у женском фудбалу

Победник овосезонског такмичења Фудбалског Купа Србије на територији Војводине у женском фудбалу су девојке из Женског фудбалског клуба „Металманиа“ из Кањиже које су у сјајној финалној утакмици савладале ривалке из ЖФК „Железничар“ из Панчева резултатом 1:0.

У изузетној фудбалској представи играло се отворено и нападачки све време. Домаћа екипа, коју је са клупе предводио стратег Вајда Фанђо, је повела са 1:0 после сјајне акције Барта Диане која је своју екипу довела у вођство већ у 3. минуту.

Иако је до краја утакмице било пуно прилика и на једној и на другој страни, испоставило се да је то и коначан резултат.

ЖФК „Металманиа“ се доказао као веома снажна екипа и поред одсуства неколицине девојака из прве поставе, док су се гошће представиле у изузетно квалитетном издању и показале да ће сигурно имати запажену улогу у наредној такмичарској сезони.

На основу овако квалитетне финалне утакмице општи је закључак да женски фудбал има изузетну перспективу како у Војводини тако и у Србији.

Фудбалски савез Војводине је и једној и другој екипи обезбедио пехар у трајно власништво као успомену на ову значајну утакмицу.

2018-09-12T07:37:27+02:0018. 09. 2017.|