Аматерска селекција Војводине победник Турнира региона ФСС

У предивном амбијенту планинске лепотице Златибора, на сјајним фудбалским теренима стадиона „Швајцарија“ и у одличном смештају одмаралишта „Ратко Митровић“ завршен је Турнир аматерских регионалних селекција у организацији Фудбалског савеза Србије.

Европска кућа фудбала УЕФА, која је иницијатор одигравања ових турнира и у жељи да на свим нивоима и у свим деловима Европе промовише фудбал, посебан акценат ставља на аматерски фудбал. Победник Турнира на националном нивоу учествује у другој рунди такмичења која ће бити организована у Немачкој крајем септембра уз учешће региона земље домаћина, Војводине, Малте и победника прелиминарног турнира који се игра у Румунији.

Селекција Војводине, под будним оком легендарног Милољуба Остојића, директора селекције, а предвођена изванредним и професионалним тренерским стручњацима Александром Стевановићем и Недељком Бабићем који су на сјајан начин укомпонавали селекцију (списак играча се може погледати ОВДЕ),  у полуфиналној утакмици је савладала врло добру селекцију Региона Источне Србије тек након извођења казнених удараца. Војводина је повела после корнера и сјајног ударца главом Младена Ковачевића, али је Источна Србија преокренула резултат у своју корист. Ипак, победнички дух нашу екипу није напустио и изванредним ударцем са 20 метара изједначио је Александар Мирков. Током казнених удараца бриљирао је наш голман Марко Живков који чак у три случаја није дозволио противницима да постигну гол.

Финална утакмица против селекције Београда је била веома тешка у првом полувремену када су се шансе смењивале и на једној и на другој страни. Пред сам крај полувремена вешти Стефан Секулић је довео селекцију Војводине у вођство. У другом полувремену селекција Војводине је показала сву раскош и лепоту фудбалске игре и  доминантном игром и головима Младена Ковачевића, Славка Цвјетиновића и Милоша Паповића остварила убедљив и више него заслужен тријумф резултатом 4:0.

Капитену наше селекције Марку Живкову победнички пехар је испред ФСС уручио Миодраг Јанковић, директор турнира, пожелевши да оваквом игром и оваквим резултатом репрезентујемо војвођански и српски фудбал и у Немачкој.

Галерија слика се може погледати испод …

2018-09-22T15:42:36+02:0008. 06. 2018.|