Bulevar oslobođenja 92/V, 21 102 Novi Sad; T: 021/421-401; 021/420-885; 064/8455-490; F: 021/66-23-460|kancelarija@fsv.rs

18. Memorijalni turnir „Pera Jocić“

Loading Događaji
Ovaj događaj je prošao.

Fudbalski savez Vojvodine već 18 godina za redom tradicionalno organizuje Memorijalni turnir „Pera Jocić“ i  od osnivanja posebnu pažnju je posvećivao mlađim kategorijama.

U prethodnim godinama svojim pregalaštvom na tom polju posebno dubok trag ostavio je Pera Jocić u čiju čast se organizuje 18. put za redom tradicionalni memorijalni turnir koji sa ponosom nosi njegovo ime.

Izuzetno, ove godine zbog aktuelne epidemiološke situacije, termin turnira i tradicionalni učesnici  biće promenjeni, ali ciljevi i razlozi održavanja turnira ostaće isti.

I ove godine učesnici turnira biće  kadeti, odnosno igrači rođeni 2004. i 2005. godine, ali ovaj put iz klubova Super i Prve lige Srbije sa teritorije Fudbalskog saveza Vojvodine.

U čast Pere Jocića i njegovog dela u Novom Sadu, na terenima Fudbalskog centra „Vujadin Boškov“ i Fudbalskog kluba „Mladost“ okupiće se kadeti iz četiri vojvođanska kluba, da široj fudbalskoj javnosti prikažu svu raskoš svog talenta i fudbalskog umeća.

U utorak, 22. septembra, sa početkom u 10,00 časova u Fudbalskom centru „Vujadin Boškov“ sastaće se FK „Vojvodina“ (Novi Sad) i OFK „Bačka“ (Bačka Palanka). Istog dana i u isto vreme na stadionu srpskoligaša FK „Mladost“ sastaće se FK „Proleter“ (Novi Sad) i FK „Kabel“ (Novi Sad).

Sutradan, u sredu 23. septembra, takođe u 10,00 časova, u finalnoj utakmici sastaće se pobednici ovih dveju utakmica.

Pored svih organizacionih troškova, Fudbalski savez Vojvodine je obezbedio i priznanja svim učesnicima, kako klubovima, tako i službenim licima.

Službena publikacija 18. Memorijalnog turnira „Pera Jocić“ se može pogledati ispod …

MPJ 2020

 


 

U Novom Sadu, u Fudbalskom centru „Vujadin Boškov“, u godini uslovljenoj trenutnom epidemiološkom situacijom u zemlji, završen je 18. po redu Memorijalni turnir “Pera Jocić” koji se organizuje u znak sećanja na legendarnog sekretara Fudbalskog saveza Vojvodine. I ovaj put učestvovale su kadetske ekipe, ali ovoga puta iz 4 Vojvođanska kluba – FK Vojvodina (Novi Sad), FK Bačka (Bačka Palanka), FK Proleter (Novi Sad) i FK Kabel (Novi Sad).

Turnir je otvorio Dragoljub Samardžić, potpredsednik Fudbalskog saveza Vojvodine.

Nakon utakmica koje su bile raspoređene u dva dana pobednik je ekipa Fudbalskog kluba „Vojvodina“ koja je u neizvesnoj finalnoj utakmici pobedila Fudbalski klub „Kabel“ rezultatom 2:1.  Prvog dana u prvoj utakmici FK „Vojvodina“ je bila bolja od FK „Bačka“ pobedivši sa ubedljivih 4:0. U drugoj utakmici prvog dana FK „Kabel“ je pobedio FK „Proleter“ nakon izvođenja jedanaesteraca. U regularnom delu utakmice rezultat je bio 1:1.

Najboljem golmanu turnira Marku Đokanoviću (FK Kabel) pehar je uručio Branislav Bulatović, predsednik Organizacije fudbalskih trenera Fudbalskog saveza Vojvodine.

Najboljem strelcu turnira Jovanu Miloševiću (FK Vojvodina) pehar je uručio Aleksandar Stevanović, instruktor Fudbalskog saveza Srbije za region Vojvodine.

Najboljem igraču turnira Nemanji Nedeljkoviću (FK Vojvodina) pehar je uručio Dalibor Zorko, koordinator instruktorske službe Fudbalskog saveza Srbije.

Ekipi FK Kabel, osvajaču 2. mesta na turniru, pehar je uručio Miodrag Cvijić, generalni sekretar Fudbalskog saveza Vojvodine.

Ekipi FK Vojvodina, pobedniku turnira, pehar u trajno vlasništvo, kao i veliki prelazni pehar, uručio je Mirko Dubroja, potpredsednik Fudbalskog saveza Vojvodine.