18. Меморијални турнир „Пера Јоцић“

Loading Догађаји
Овај догађај је прошао.

Фудбалски савез Војводине већ 18 година за редом традиционално организује Меморијални турнир „Пера Јоцић“ и  од оснивања посебну пажњу је посвећивао млађим категоријама.

У претходним годинама својим прегалаштвом на том пољу посебно дубок траг оставио је Пера Јоцић у чију част се организује 18. пут за редом традиционални меморијални турнир који са поносом носи његово име.

Изузетно, ове године због актуeлне епидемиолошке ситуације, термин турнира и традиционални учесници  биће промењени, али циљеви и разлози одржавања турнира остаће исти.

И ове године учесници турнира биће  кадети, односно играчи рођени 2004. и 2005. године, али овај пут из клубова Супер и Прве лиге Србије са територије Фудбалског савеза Војводине.

У част Пере Јоцића и његовог дела у Новом Саду, на теренима Фудбалског центра „Вујадин Бошков“ и Фудбалског клуба „Младост“ окупиће се кадети из четири војвођанска клуба, да широј фудбалској јавности прикажу сву раскош свог талента и фудбалског умећа.

У уторак, 22. септембра, са почетком у 10,00 часова у Фудбалском центру „Вујадин Бошков“ састаће се ФК „Војводина“ (Нови Сад) и ОФК „Бачка“ (Бачка Паланка). Истог дана и у исто време на стадиону српсколигаша ФК „Младост“ састаће се ФК „Пролетер“ (Нови Сад) и ФК „Кабел“ (Нови Сад).

Сутрадан, у среду 23. септембра, такође у 10,00 часова, у финалној утакмици састаће се победници ових двеју утакмица.

Поред свих организационих трошкова, Фудбалски савез Војводине је обезбедио и признања свим учесницима, како клубовима, тако и службеним лицима.

Службена публикација 18. Меморијалног турнира „Пера Јоцић“ се може погледати испод …

MPJ 2020

 


 

У Новом Саду, у Фудбалском центру „Вујадин Бошков“, у години условљеној тренутном епидемиолошком ситуацијом у земљи, завршен је 18. по реду Меморијални турнир “Пера Јоцић” који се организује у знак сећања на легендарног секретара Фудбалског савеза Војводине. И овај пут учествовале су кадетске екипе, али овога пута из 4 Војвођанска клуба – ФК Војводина (Нови Сад), ФК Бачка (Бачка Паланка), ФК Пролетер (Нови Сад) и ФК Кабел (Нови Сад).

Турнир је отворио Драгољуб Самарџић, потпредседник Фудбалског савеза Војводине.

Након утакмица које су биле распоређене у два дана победник је екипа Фудбалског клуба „Војводина“ која је у неизвесној финалној утакмици победила Фудбалски клуб „Кабел“ резултатом 2:1.  Првог дана у првој утакмици ФК „Војводина“ је била боља од ФК „Бачка“ победивши са убедљивих 4:0. У другој утакмици првог дана ФК „Кабел“ је победио ФК „Пролетер“ након извођења једанаестераца. У регуларном делу утакмице резултат је био 1:1.

Најбољем голману турнира Марку Ђокановићу (ФК Кабел) пехар је уручио Бранислав Булатовић, председник Организације фудбалских тренера Фудбалског савеза Војводине.

Најбољем стрелцу турнира Јовану Милошевићу (ФК Војводина) пехар је уручио Александар Стевановић, инструктор Фудбалског савеза Србије за регион Војводине.

Најбољем играчу турнира Немањи Недељковићу (ФК Војводина) пехар је уручио Далибор Зорко, координатор инструкторске службе Фудбалског савеза Србије.

Екипи ФК Кабел, освајачу 2. места на турниру, пехар је уручио Миодраг Цвијић, генерални секретар Фудбалског савеза Војводине.

Екипи ФК Војводина, победнику турнира, пехар у трајно власништво, као и велики прелазни пехар, уручио је Мирко Дуброја, потпредседник Фудбалског савеза Војводине.